بنفش در معماری و دکوراسیون
بنفش در معماری و دکوراسیون

رنگ بنفش مشابه رنگ سبز در طبیعت دیده میشود، مثل بنفشه، اسطوخودوس؛ همهی اینها در کنار رنگ سبز و در جنگل قرار دارند و با فضایی ارگانیک در ارتباطند. بنابراین انتخاب رنگ بنفش به عنوان رنگ پس زمینه و در ترکیب با سبز حس و حالی مشابه با طبیعت به خانه میدهد.
امروزه موضوع دکوراسیون داخلی از اهمیت ویژه ای در بین معماران و طراحان داخلی برخوردار است. اکثر طراحان سعی میکنند دکوراسیون خانه را بر اساس رنگ های شیک و زنده طراحی کنند. رنگ تاثیر بسزایی در روحیه افراد میگذارد. بعضی رنگ ها حس شادابی و سرزندگی به افراد منتقل میکنند و بعضی دیگر یکنواخت و کسل کننده هستند. رنگ بنفش از جمله رنگ هایی ست که حس شادابی و زندگی را در فرد ایجاد کرده و نمایی شیک و جذاب در دکوراسیون داخلی فراهم مینماید.
رنگ بنفش یکی از مرموزترین و اسرار آمیزترین رنگ هایی ست که میتوان تصور کرد. تن این رنگ از رنگ های قوی و پرمایه مانند آبی و قرمز حاصل میشود. رنگ بنفش به شدت بر روحیه و سلامتی افراد تاثیرگذار میباشد. در این نوشته سعی داریم ایده هایی از طراحی داخلی با رنگ بنفش را در اختیار شما بگذاریم, طرح هایی که با دیدن آنها شگفت زده خواهید شد.
اگر به آسمان نگاه کنید رنگ ارغوانی آخرین سایه رنگی ست که مشاهده میکنید. رنگ گرم قرمز و رنگ سرد آبی را نیز میتوان در آسمان یافت. در میان رنگ های مختلف رنگ خاکستری, بنفش کمرنگ, نیلی و … جزء رنگ های بارز میباشند.
در طبیعت, رنگ بنفش جزء رنگ های رایج نیست. این رنگ را میتوان گاهی در گل ها و یا لایه های عمیق بعضی دانه ها پیدا کرد. به همین دلیل رنگ بنفش نمادی از سلامتی, قدرت و ثروت است.
نکته ای که در استفاده از رنگ بنفش در دکوراسیون و طراحی داخلی باید مورد توجه قرار گیرد عدم استفاده زیاد از رنگ های تیره است. استفاده بیش از حد از رنگ های تیره فضا را شلوغ و گرفته نشان میدهد. اما استفاده متعارف از رنگ مشکی فضای دراماتیک ایجاد میکند که ممکن است با سلیقه برخی افراد همخوانی داشته باشد.
همانطور که گفته شد رنگ بنفش خاصیت جادویی دارد. این رنگ زمانی تاثیرگذارتر خواهد بود که در اتاق های مدیتیشن و یوگا استفاده شود. شما با تجلی رنگ بنفش شاداب و سرزنده میشوید. این رنگ به فضاهای بی روح جانی دوباره میبخشد.